TIPY NA HRAČKY, ANEB KDYŽ JE VENKU ŠKAREDĚ – část 1.

23.10.2018

Maminky, jistě to znáte taky. Venku je škaredě nebo jsou děti nemocné, tak je potřeba je doma nějak zabavit. A že to není zrovna snadné, to vám asi psát nemusím :-D Já teda už leckdy "lezu po stěně", že už nevím co vymýšlet. 

Jak víte, mám dva chlapečky - Filípka (2 a 3/4) a Kubíčka (1). Takže každý potřebuje tzv. to svoje. Ale rádi si hrají hezky spolu. No - hezky - jak se to vezme. Často je to spíš o tom, že Kubí si vezme hračku a tu v ten okamžik strašně nutně potřebuje Filípek, tak začne bitka :-D Klasika no... a lepši to asi nebude, to si iluze nedělám.

Ale zpět k jádru pudla. Sešlo se mi doma několik hezkých hraček a stavebnic, které si myslím, že by se mohly líbit i vám/vašim dětem. Něco je vhodné pro starší, něco pro mladší. Každý se v tom najde. A pokud má někdo děti jak já, tak uvidíte, že si pohrají oba dva :-)

SMARTMAX magnetic discovery

Tohle je naprosto boží stavebnice! Je vhodná pro děti od 1,5 - 5let. Ale Kubík si s ní vyhraje úplně bez problémů taky. My máme doma 2 verze: My First Animal Train a My First Safari Animals. Je to (jak název napovídá) magnetická stavebnice. To znamená, že komponenty se k sobě přidělávají pomocí magnetů. A jsou magnety v tyčinkách. Takže dítě vezme tyčinku, dva komponenty, které chce dát dohromady a tyčinkou ji spojí. Jak jednoduché! Jde to celkem lehce a není potřeba žádná síla.

Velká výhoda je, že zvířátka jsou z odolného silikonu, takže když to malé děti žužlají, nic se neděje. Vláček je ale z plastu (ať víte). Vše má hezké a jasné barvy, které se tak dítě také učí. Procvičování jemné motoriky je zde na prvním místě, řekla bych. A také se dítě učí zvířátka. Je to všestranná stavebnice, která v pozdějším věku učí dítě i to, jak fungují magnety (póly a protipóly).

Nadšeni jsme všichni - vybrali jsme skvěle!

A tady pár info o samotné značce. Jak název naznačuje, SmartMax jsou chytré stavebnice, se kterými vaše děti zažijí spoustu zábavy. Značka SmartMax pochází z Belgie. Spolu se SmartGames a GeoSmart se řadí ke vzdělávacím magnetickým hrám, jež dokážou strhnout pozornost každého dítěte.
Smartmax jsou úžasné stavebnice s magnety, které umožňují dětem probádat fascinující svět magnetické přitažlivosti zcela bezpečným způsobem. Jednotlivé dílky stavebnice jsou dostatečně velké. Malé děti je snadno uchopí a zároveň nehrozí jejich spolknutí. Navíc jsou vyrobeny z vysoce odolného materiálu. Ani při hrubějším zacházení se dílky dětem nepodaří rozbít, a tak jsou magnety, umístěné uvnitř dílků, dokonale chráněny. Dílky stavebnic SmartMax zvládnou spojit děti již od jednoho roku. Stačí vzít tyčinku, která ve svém těle ukrývá dva magnety s opačnými póly, a připojit k ní kuličku či další tyčinku. Je to tak jednoduché! Spoje díky magnetům drží pevně. Postavit se dají 2D i 3D objekty. Co vaše děti vytvoří, záleží jen na jejich představivosti.

VKLÁDAČKA se zvířátky a KUFŘÍK S OVOCEM A ZELENINOU - vše od zn. DJECO

Vkládačky kluci milují. Máme jich doma několik a tato nyní vede u Kubíčka. Dostal ji k 1. narozeninám, takže si ji teď patřičně užívá :-) Líbí se mi hezké a kvalitní zpracování a hlavně krásný a milý design zvířátek. Já na design hodně dám. Nemám ráda moc "vyumělkované" a "předesignované" hračky, takže když jsem vybírala, kterou vkládačku pořídíme, tato mi padla do oka okamžitě.

Od stejné značky jsme pořídili pro Filípka i Kufřík s ovocem a zeleninou. Filda mi rád pomáhá při vaření a pořád chce něco krájet a bere mi nože. Z čehož mám vždy skoro infarkt... Takže toto mi přišlo jako super nápad - že bude krájet se mnou, ale bezpečně. A ještě se to hezky naučí :-) Nebo to je aspoň můj plán! V sadě je prkýnko, nůž, hruška, citron, pomeranč a rajčátko. Opět se zde dítě učí pracovat s motorikou, dále trénuje barvy, tvary, skládání rozkrájených věcí zpět do původního stavu apod. Kufřík je praktický v tom, že tam vše hezky složíte a nemáte po bytě rozházený kousky ovoce a zeleniny :-) U nás stačí, že máme všude autíčka a lego :-D

A ráda bych zmínila značku těchto hraček. Francouzská firma DJECO vyniká originálními didaktickými hračkami a kreativními hrami. Jejich výrobky výrazně převyšují kvalitu a estetickou úroveň hraček jiných výrobců. Takže se po nich zkuste podívat - mají opravdu super věci!

Tak toto jsou mé tipy na hračky, se kterými se děti ani vy nudit nebudete :-) Takže až budou nemocné, nebo nastane to klasické podzimno-zimní "psí" počasí, tak vytáhněte některou z těchto her a určitě zabodujete.

Všechny tyto hry můžete koupit přes e-shop nebo v některém z krásných barevných obchodů AGÁTIN SVĚT. My máme v Brně už dva a vždy když tam jsem, tak bych si odnesla nejradši tak polovinu věcí :-D

Ráda bych upozornila i na to, že AGÁTA POMÁHÁ! Běží nyní krásný projekt "Agáta pro radost dětem". Projekt "Radost dětem" byl založen na jaře 2011 a je určen onkologicky/hematologicky a jinak dlouhodobě nemocným dětem, dětem z dětských domovů, handicapovaným dětem a všem dětem, ke kterým nebyl osud příznivě nakloněn. Jako hlavní cíl a poslání projektu je děti pobavit, rozesmát a nechat je alespoň pár hodin zapomenout na každodenní starosti. Vzpomínky a zážitky dodávají dětem načerpat sílu a radost na celé měsíce.

A jak se zapojit? Agátin svět věnoval několik souborů her a stavebnic v hodnotě cca 14.000 Kč. Výrobci a distributoři také přispěli, a to částkou přes 40.000 Kč! A my můžeme také pomoci! A to buď zakoupením charitativního voucheru při nákupu na e-shopu www.agatinsvet.cz, nebo můžeme přispět do zapečetěné kasičky v kamenné prodejně Agátina světa. Prosím, nebuďme lhostejní k okolí. Nikdy nevíme, kdy budeme potřebovat pomoct my.

© 2017 MOMMY BLOG.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky