TIPY, ČÍM ZABAVIT DĚTI NA CESTÁCH – ČÁST 1.

03.07.2019

Milé maminky,

nevím jak vy, ale já pokaždé když někam jedeme tak špekuluju, čím ty dva raubíře zabavím. Mobil či tablet je opravdu naprosto poslední záchrana (ke které se uchyluji až v poslední řadě a co nejméně), takže se snažím je na cestě (nebo případně i na dovolené či výletu) něčím víc smysluplným :-)

Jednou z aktivit, kterou kluci milují, je Albi tužka a knížky z edice Kouzelné čtení. Ale o tomto Vám připravím samostatný článek, protože knížek máme koupených hodně a ráda se s Vámi podělím o naše nejoblíbenější. Ale teď Vám tu ukážu 2 věci, které jsou podle mě super a kluci je mají rádi. A obě jsou z našeho oblíbeného obchůdku AGÁTIN SVĚT.

Kouzelné omalovánky

O co vlastně jde? Mnohé z Vás to určitě znají - jedná se o "malování vodou", takže nehrozí žádné ničení oblečení nebo nábytku - juchu!!!! A trocha vody nikoho nezabije :-) Omalovány, které máme, nesou název "Co se skrývá na obloze?". Omalovánky jsou v praktickém uzavíratelném balení (které případnou vodu nepustí ven), obsahují "kouzelné pero", které stačí naplnit obyčejnou vodou, a sadu 4 různých omalovánek vztahující se k obloze. Pro kluky je to ideál, protože tam najdou letadla, balony, vesmírnou oblohu, ale i ptáčky. Jinak když mrknete na web, tak můžete vybírat celkem ze 4 různých omalovánkových sad podle toho, co by Vaše děti mohlo bavit. Mrkněte SEM. Kluci tak trénují nejen úchop pera, ale cvičíme spolu i barvy, poznáváme co je na obrázku, prostě se s tím dá vymyslet hodně a hezky je tak zabavit. Jednotlivé omalovánky jsou na pevném "papíře", který vodu nepropustí a nerozmáčí se. Skvělé na tom je, že po vymalování stačí aby to uschlo a vymalované části opět zbělají a děti mohou malovat znova" Takže se nebojte, že by to bylo na jedno použití (toho jsem se bála úplně poprvé :-D).

Samolepková knížka - TRAKTORY

Pro nás byly v době kolem 2,5 let samolepkové knížky objevem roku :-D A od té doby vždy koukám a hledám, co bych zase koupila, protože to Filípek miluje a co si budem - třeba na večer ho to pěkně zklidní :-) A na webu Agátina světa jsem narazila na spooousty těchto kníže - kdyžtak mrkněte SEM. A tak jsem hned začala vybírat, co pořídíme. Jasně, že jsem nezůstala jen u jedné :-D Máme doma Traktory, Vlaky, Letiště, Na trhu, Město a Auta. Teď zrovna frčíme na Traktorech - tak Vám sem dávám nějaké fotky - ať víte, jak to vlastně vypadá. Je to nejen o nalepování, ale dítě se i něco naučí o tom, jak to vlastně na farmě se stroji chodí, jaké součásti má traktor, ale třeba i kombajn, můžete si s dítětem vykládat o procesu sklízení obilí, jak se z něj dělá mouka a následně chléb...opravdu se s knížkou dá hezky zabavit. A na cesty nebo dovolenou značka ideál.

Snad jsem Vás trošku inspirovala a třeba i trošku poradila, pokud nevíte, co na cesty s dětmi. Ale my se těmito hračkami bavíme i doma. Ale na cesty jsou prostě taky super.

Chystám i pokračování článku na toto téma, tak snad se vám budou líbit i další moje/naše tipy :-)

Mějte krásný den a děkuji za Vaši přízeň*

© 2017 MOMMY BLOG.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky