PENZION JURÁŠEK

24.03.2019

Když plánujeme s manželem nějaké výlety, tak se vždy jako první podívám na web Amazing Places a hledám tam. Díky nim jsem objevila právě Penzion Jurášek. Chtěli jsme se tam podívat už dříve, ale vždy když jsme mohli, tak měli obsazeno. No, a blížil se Valentýn, tak jsem si řekla, že nám koupím nějaký hezký pobyt, abychom si oba odpočali a užili si jeden druhého. Tak jsem napsala do Juráška a hurááááá - měli volno! Rovnou jsem objednala Romantický balíček, kde v ceně máte i Privátní SPA a tříchodovou romantickou večeři. A musím říct, že po právem dostal Penzion Jurášek od Amazing Places ocenění "Nejkrásnější prázdninový resort 2018".

Cesta do Juráška

Z Brna jsme měli asi 3 možnosti cesty podle navigace, ale jelikož dvě trasy ukazovaly, že tam jsou kolony, tak jsme jeli přes Nový Jičín. Nevím, zda se nám jen nezbláznila navigace (používám v tel appku od google), ale po cestě do hotelu jsme neviděli ani jednu cedulku/označení. Takže pro sichr mějte telefony ready! Na cedulky se po této cestě moc nespoléhejte (možná prostě fakt nejsou). Ale když jsme jeli na výlet na elektrokolech a vraceli jsme se přes Čeladnou, tak z této strany cedulky byly. Takže asi fakt záleží, kudy jedete :-)

Ubytování

Hned po příjezdu jsme se jeli ubytovat. První dvě noci jsme byli ubytovaní v hlavní budově a na poslední noc jsme se přestěhovali do nové budovy, tzv. Malého Juráška (z důvodu svatby). \musím říct, že recepční byly po celou dobu velice ochotné, milé a vždy nápomocné. V areálu je hostům k dispozici zdarma parking, wifi a neomezený vstup do wellness.

Hlavní budova nabízí 15 pokojů, restauraci a wellness. Pokoj v hlavní budově byl krásný. Měli jsme v rámci Romantického balíčku Superior s velkou terasou. Takže pokoj byl opravdu prostorný, měl i sedačku a terasa byla faaaakt prostorná, že by se tam dala pořádat party :-D Design pokoje nás nadchnul. Nejen, že se nám líbily dřevěné detaily (např. z pařezů byly lampy, na stěně dřevěné obložení), ale byly tam i kožešinové prvky, taburetky atd. Nechyběla varná konvice s kávou a čaji, mini bar, velká televize, trezor.... A já tedy byla nadšena z hotelové kosmetiky! Všude je totiž zn. Loccitane s Verbenou, a toto já prostě miluju!!! Postele jsou úžasně prostorné, měkké akorát, vysoké a opravdu pohodlné. Jediné, co bych vytkla, byly 2 matrace místo jedné velké. Takže po noci jsme měli mezi sebou menší díru :-/

Malý Jurášek je od hlavní budovy vzdálený asi 100m, takže kousek. Je zde 7 pokojů, ale opět velkoryse prostorných. A co se týká pokoje v Malém Juráškovi - byl v podobném duchu jako v hlavní budově, jen s moderními prvky. A tady jsme tedy měli na posteli 1 velkou matraci - tady palec nahoru!

V prostoru komplexu je i sportovní hřiště a 2 rybníky, z nichž je jeden chovný na ryby, které si můžete dát na večeři či oběd a druhý je pro hosty - v letních měsících se zde můžete koupat a opalovat na přilehlých teráskách kolem rybníku.

Jídlo

A co se týká samotného jídla - zde opět není co vytknout. Nelze přehlédnout opravdu velice ochotný a přátelský personál, který se Vám snaží vyjít maximálně vstříc. Po našem příjezdu jsme šli s manželem na bar a chtěli jsme si dát "hrušku s hruškou". Toto bohužel neměli (myslím tu naloženou hrušku). Tak jsme si objednali aspoň samotnou hruškovici. No a barman nám k ní přines nakrájenou hrušku - prostě jen tak, když už neměl tu naloženou. Jasně - nemusel nám dávat nic, ale už jen ta ochota nám aspoň nějak vyhovět se prostě cení. Na večeři jsme si dali Marinovaná Juráškova žebra. Jakoooo - fantazie! Nečekejte kosti a sem tam maso, ale pořádnou dávku masa! Ani jeden jsme to nemohli sníst :-D Ale byly fakt výborný! Byly perfektně dochucené, nechyběla hořčice s křenem (už rovnou namíchaná), domácí chleba se semínky a křupavou kůrkou. No a nemohli jsme si nedat dobré vínko :-) A co v Juráškovi rozhodně doporučuji ochutnat, jsou jejich pověstné tvarohové knedlíky se švestkou, vanilkovým krémem a ovocem. Dokonalost.

V rámci balíčku jsme měli romantickou tříchodovu večeři (mohli jsme si vybrat každý chod ze tří jídel). Vybrali jsme si hovězí carpaccio s bazalkovým pestem, pak steak s pepřovou omáčkou a s hranolkami a jako dezert jsem já měla jahodové tiramisu a manžel ovocný sorbet. Můžu říct, že jsme si oba pořádně pošmákli :-) V Juráškovi prostě vaří skvěle! A servis je neméně skvělý.

Na snídaní je zde dostatečný výběr z teplé i studené kuchyně, prosecco / cava , ovoce, zelenina, čerstvý jogurt, domácí chléb a výběr z místních sýrů. V prostoru kde se snídá je i krb a v letních měsících lze snídat na terase.

Wellness a Privátní SPA

Při příchodu do wellness jsou k dispozici zdarma skříňky a převlékací kabiny. Můžete zde využít ručníky, prostěradla, fén, tělové mléko, odličovač, lak na vlasy, tamponky do uší a pro dámy jsou zde i vložky a tampony. Cestou k bazénu jsou toalety, vstup do Privátního Spa na střeše a Masáže. V bazénové části je prosklená celá stěna s výhledem na rybníky, v bazénu si lze zapnout protiproud a nechybí bazénový bar. Z této části je ještě vstup na terasu s lehátky, kterou oceníte hlavně v letních měsících. Wellness obsahuje i saunovou část s odpočívárnou. Saunu můžete využít bylinkovou (tam jsme byli i my), parní nebo finskou. Finská je ve venkovní části, která je pravdu překrásná. Dominuje jí zajímavý strom dodekorovaný plíšky ve tvaru lístečků. Odpočívárna nabízí solnou stěnu, která je krásně podsvícená a lehnout si můžete na výhřevné lavice. Tady jsme leželi asi 30min :-) Hotelové wellness nabízí i masáže, ale ty jsme tentokrát nevyužili. Třeba příště ☺

Privátní SPA - byli jsme prostě a jednoduše nadšeni ♥ Privatni Spa se nachází na střešní terase, která je z části zakrytá prosklenou střechou (nad vířkvkou). Vířivka je hodně prostorná a s klidem tam mohou 3 lidé sedět a 2 ležet. V prostoru je také krásné designové závěsné křeslo a v letních měsících se zde můžete opalovat. V rámci našeho balíčku jsme měli v ceně i lahev sektu (byla to Španělská CAVA brut) a já navíc objednala i nějaké ovoce. Počasí nám vyšlo dokonalé, takže bychom tam klidně ještě hodinu zůstali 😁


Tipy na aktivity a kam v okolí

V neděli se počasí neskutečně vyvedlo, tak jsme si půjčili na hotelu elektrokola. Na 4 hodiny to vyjde na 300Kč/1 (nebo pak mají druhý typ kol a ty stojí 800Kč/1). Vyjeli jsme na Čeladnou, kde jsme se zastavili ve stylové kavárně a proseskárně "Kovárna cafe ateliér". Dali jsme si kafe, prosecco, makronky a domácí povidlový koláč. Pokud tam budete mít cestu, opravdu doporučuju! Místo má skvělou atmosféru a navíc strašně milý personál. Pak jsme se vydali na Smrk. Cesta byla tedy náročná, to vám lhát nebudu. Bylo štěstí, že jsme měli elektrokolo, jinak bych tam šlapala ještě teď :-D Jeli jsme podle navigace, takže jsem ani neměla strach, že bychom se ztratili :-) Nicméně všude jsou turistický značky a tabulky, takže není čeho se bát. Okolo je spousta krásných míst kam na kole zajet. Třeba Ondřejník, Lysá hora apod. Takže na procházky či projížďky na kole je to tu jak dělané. Po cestě zpět jsme se stavili na jídlo v restauraci Maralák (asi 5 min od hotelu) a pecka. Výborné jídlo, velice dobré ceny a opět krásný interiér. Doporučuji navštívit! My si dali jako předkrm škvarkovou pomazánku s opečeným chlebem, já smažený hermelín s br.kaší (a dostala jsem k tomu automaticky i salát!) a manžel si dal halušky. Fakt mňamka.


Sečteno a podtrženo - pobyt to byl krásný a já doufám, že se tam zase podíváme. Třeba v letních měsících, abychom si užili ten jejich rybníček na plavání a krásné okolí s přírodou. Během pobytu jsem udělala na mém Instagramu speciální Výběr - Penzion Jurášek - kam jsem stories ukládala. Tak se můžete podívat, jak to tam vypadá :-)

Pokud hledáte místo s atmosférou, krásným okolím, luxusním ubytováním, skvělým jídlem, špičkovým wellness a perfektním servisem, Penzion Jurášek je to co hledáte.

© 2017 MOMMY BLOG.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky