MINI COUNTRYMAN S

21.11.2020

Krásný den, přátelé.

Není to dávno, co jsme byli s manželem na svatbě našich přátel a my měli možnost půjčit si na prodloužený víkend neskutečně sexy fáro - Mini Countryman S od brněnského Renocaru. A jak se nám náš společný víkend líbil? O tom bude dnešní článek ;-)

Hned v úvodu chci zmínit, že nejsem žádný automobilový specialista a vše, co je tu psáno, je z mého (potažmo našeho - když vezmu v úvahu i manžela) subjektivního pohledu. A rovnou se omlouvám za případně nepřesné výrazy, co se týká části auta apod. - fakt nejsem odborník :-)

DESIGN (INTERIÉR A EXTERIÉR)

Váhala jsem, čím vůbec začít. Ale jsem prostě žena, takže začnu designem. Ale nebojte - nejsem ten typ ženy, která by si auto vybírala podle barvy :-D Jen nevidím nic špatného na tom, aby se mi auto, ve kterém jezdím, také líbilo a abych se v něm cítila komfortně. Což tento červený mazel splnil na 100%. Jak můžete vidět, pořád nese stopy klasického a elegantního Mini Coopera, ale svoji velikostí se ho nebojím přirovnat k menšímu SUV. Automobil má nádherné linie, snoubí přirozenou eleganci, styl, nadčasovost, ale má i sportovního ducha. Věřím, že toto auto si najde milovníky u obou pohlaví. Je totiž fakt dokonalé.

Byť se na první pohled možná nezdá, automobil je prostorný. Jako řidička jsem měla pohodlí, prostor a cítila jsem se opravdu komfortně. A můj manžel byl rovněž spokojený. Jen pro info, já měřím 175cm - to jen pro představu. Oběma se v autě sedělo opravdu příjemně a sedadla šla lehce nastavit tak, jak jsme oba potřebovali. Velice se mi líbil také interiér. Cítila jsem se jak v nějakém kokpitu letadla! Všude různé "páčky" a "klapky". Člověka to skoro pořád nutilo na něco sahat a zkoušet :-D Také budíky navozovaly dojem buď letadla, anebo přímo nějakého závoďáku. To samé musím říct i o středovém panelu a velkém budíku (displeji), který po obvodu měnil barvy podle toho, jak jsme např. přepínali rádiové stanice, nebo když jsme přepínali jízdní režimy vozu (o tom později).

JÍZDNÍ VLASTNOSTI A CELKOVĚ VLASTNOSTI AUTA JAKO TAKOVÉHO

Byla to láska na první svezení. Opravdu. Jako nebudu lhát - když jsem vyjížděla z Renocaru, měla jsem stažené obě půlky. Přeci jen je to velkej mazlík a nestojí zrovna málo (i když byl samozřejmě pojištěný). Na auto si člověk potřebuje zvyknout. Ale už po chvíli (než jsem dojela domů - asi po 15ti minutách) se z nás stali velcí kámoši a já věděla, že si budu chtít tu dlouhou cestu hezky odřídit sama :-D Auto se skvěle ovládalo a tím, že je trošku "výš", jsem i líp viděla. Pedály byly tedy hodně citlivé, takže zvlášť na brzdu stačilo sešlápnout opravdu lehce. Jen pro info - měli jsme půjčený automat.

Co mě ale asi nejvíc překvapilo, byly celkem 3 jízdní režimy. GREEN, MID a SPORT. Režim MID je prostě taková klasika. Asi ničím zvláštní. Oproti tomu režim GREEN, na který jsem jela značnou část cesty, je naprosto neuvěřitelný! V tomto režimu jede auto tzv. víc spořivě. Na semaforu zasáhne systém START/STOP a za odměnu vám "přičte" určitý počet kilometrů, které jste důslednou jízdou získali k dobru. Já v půli cesty do Prahy takto "ušetřila" cca 18km! A to mi přijde hodně super. A režim SPORT? Co byste asi tak řekli? Je to hukot!!! To totiž auto naplno vystrčí růžky a z hodného naleštěného beránka se promění v hrubiána, věčně práskajícího od výfuku. Podvozek ještě víc ztuhne, otevře se klapka ve výfuku a přitvrdí se řízení. Tento režim si náležitě užil manžel při jízdě v serpentinách mezi vesnicemi a musím říct, že to byla jízda hodná rally!

A přes to přese všechno jsme v cestě Brno - Praha - Mnichovo Hradiště - Tvrz Krasa - Praha - Brno - Prostějov - Olomouc - Prostějov - Brno nebyli na samém dně nádrže a když jsem dotancovávala, stálo nás to kolem 1.700 Kč. Což mi na toto auto přijde hodně dobrý.

Pokud jste dočetli až sem (gratuluji, že jste to vydrželi :D), tak je vám z článku asi jasné, že jsme si to s manželem oba užili. A kdybych si já sama mohla vybrat, tak toto auto beru všema deseti. Takže pokud tu mám někoho, kdo hledá nové auto a je otevřen různým možnostem, běžte se podívat do Renocaru. Objednejte si testovací jízdu. Budete naprosto uchváceni. Za to vám ručím :-) A kdyžtak si napište Ježíškovi - ten tu bude taky co nevidět ;-)

© 2017 MOMMY BLOG.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky