KORZO LIPNO A NAŠE DOVOLENÁ NA LIPNĚ

10.06.2020

Krásný den, moji milí.

Je snad možné, že jsem až ve svých 33 letech navštívila tolik opěvované a lidmi oblíbené Lipno? Měla jsem ho v hledáčku sice už dlouho, ale když se lámal chleba a my řešili, kam pojedeme třeba na víkend, prodloužený víkend nebo na dovolenou, tak mě Lipno záhadně nenapadlo. A je to veliká škoda, protože je tam tak krásně! I když se náš 4 denní pobyt nesl v módu častých přeháněk a mračen kam člověk dohlédl, přes to všechno se na nás chvílemi usmálo sluníčko a my si pobyt skvěle užili a už teď vím, že se tam rozhodně chceme vrátit!

KORZO LIPNO

Naprosto základní věcí, kterou je potřeba brát v potaz při plánování, je ubytování. Letní a zimní sezóna je opravdu našlapaná, takže pokud plánujete na Lipno vyrazit, začněte rozhodně ubytováním. Lipno nabízí spoustu možností od hotelů po apartmány a my pro naši návštěvu vybrali APARTMÁNY KORZO LIPNO a musím říct, že naše volba byla naprosto skvělá! Aktuálně Korzo Lipno nabízí kolem 50ti apartmánů. Apartmány si můžete nejen pronajmout na dovolenou, ale Korzo Lipno nabízí také investiční apartmány, které si můžete zakoupit a následně pronajímat (tato varianta je velice zajímavá, takže pokud by někdo z vás měl zájem o bližší info, napište mi na e-mail: mommyblogcz@gmail.com). Nicméně další apartmány jsou tu ve výstavbě a přibude jich dalších 200! Ubytování je situováno v relativně klidné části, avšak v perfektně docházkové vzdálenosti k pláži, marině a k obchůdkům, restauracím či kavárnám. Apartmánové domy mají jednotný čistý design a liší se podle toho, jaké apartmány obsahují: economy, standard nebo family. Kromě ceny se liší velikostí a vybavením. Ale všechny jsou nádherné! My byli ubytovaní konkrétně v apartmánu Family A1-15. Jedná se o mezonetový apartmán, kde se pohodlně vyspí až 6 osob. A najdete tam vše, co potřebujete. Plně vybavenou kuchyni s troubou, sporákem, mikrovlnou troubou a kávovarem Nespresso. Nechybí lednice a mrazák. Apartmán disponuje dobrými úložnými prostory, pěknou čistou koupelnou, prostornou terasou (vlastně dvěma - jak u obývací části, tak u spodní ložnice), šatnou u spodní ložnice, plochou TV obrazovkou, Wi-Fi připojením zdarma, ... no mrkněte sami, fotek jsem udělala vcelku hodně :-) Samozřejmostí je parkovací místo zdarma a v ceně ubytování je i snídaně. No a před vstupem do recepce je malé hřiště pro děti, které naši dva raubíři ihned museli podrobit zátěžovému testu :-)

Hned vedle recepce je kavárna KORZO coffee and wine, ve které se ráno podávají snídaně, kde si přes den můžete dát výbornou kávu, nebo si navečer otevřít lahev kvalitního vína. Kavárna má dětský koutek, který obsahuje hračky a hry pro děti a je opravdu vkusně udělán. Ale co mě osobně se na kavárně líbí nejvíc, je její interiér. Přesně tento styl miluju a v takové kavárně bych vydržela sedět donekonečna. Jooo a hodně mě bavily houpačky, které jsou v kavárně umístěné a které nejsou jen pro děti, nenene. Já tam kolikrát zůstala sedět a jen tak se houpala a vnímala příjemnou směs hudby a voňavé kávy. Ještě se vrátím ke snídaním. Den předem je potřeba nahlásit, jakou snídani si další den dáte. Na výběr máte ze tři variant: fitness (bílý jogurt, müsli, sušené ovoce, marmeláda, toasty), obložený talíř se směsí šunek, sýrů, zeleniny + toasty a poslední variantou jsou párky s hořčicí a kečupem + toasty. Vždy na nás čekaly dvě karafy se dvěma džusy - jablečným a pomerančovým (byly to kvalitní džusy, žádné postmixové nebo chemické), a samozřejmostí byla káva nebo čaj. Musím velice pochválit personál, který se o nás staral a všichni byli opravdu příjemní, nápomocní a ochotní.

KAM NA VÝLET NA LIPNĚ?

Určitě vás také zajímá, kde jsme na Lipně byli, co jsme navštívili, co se tam dá dělat apod. Nám to zkomplikovalo počasí, protože jsme měli prostě pech a docela nás potrápily bouřky a jeden den dokonce padaly kroupy :-D Ale i tak jsme si to za ty 4 dny náležitě užili :-)

První den po příjezdu jsme se vydali na STEZKU KORUNAMI STROMŮ, kterou prostě vidět musíte! Mimo to od Apartmánů Korzo Lipno je to jen kousek k lanovce. Ke stezce se můžete vydat buď pěšky z centrálního parkoviště, busem, nebo lanovkou. My se rozhodli pro lanovku (jednosměrnou jízdu s tím, že zpět půjdeme pěšky). Vstupenka na lanovku a na stezku pro nás čtyři (2 dospělí, 1 dítě 4r a druhé 2,5r) nás vyšla na cca 1.200 Kč. Což sice není málo, ale zase na druhou stranu je to fakt krása. Lanovkou jsme se dostali nahoru, kde je vstup na stezku více méně hned. Stezka obsahuje krásné poučné "zastávky" s dřevěnými maketami různých ptáků a sov, přičemž je u nich i např. ukázka hnízda s vajíčky. A samozřejmě tam najdete i základní informace o daném tvorovi. Po cestě je několik rébusů, alternativních tras a co mně se líbilo, tak cestou byly na trámech otázky týkající se stezky jako takové se skrytými odpověďmi, takže bylo vtipné hádat, kolik vrutů obsahuje stezka, jak dlouho trvala stavba stezky, jak dlouho roste 1 sirka apod. Po cestě najdete několik fotopointů a nahoře je to jak jinak než nejkrásnější. Být vysoko nad všemi stromy, dívat se na tu přírodu kolem, slyšet zpěv ptáků.... Je to nesmírně uklidňující! Nahoře jsou navíc krásné "ptačí hodiny", kdy místo hodin jsou na velikém ciferníků znázornění různí zpěvaví ptáci a stačí jen otočit klíčkem a ručička se posune na dalšího ptáčka a z reproduktoru uslyšíte, jaký zvuk vydává.

Ze stezky se dostanete buď po stejné cestě, nebo můžete zkusit krytý suchý tobogán. Ten jsme ale v rámci zachování duševního zdraví raději vynechali :-D Dole pod stezkou je ještě krásné dětské hřiště, takže si děti chvíli vyhrají i tam.

Cesta zpět na parkoviště trvala pěšky a s prohlídkou lesa a všemožných broučků cca 45min. Po cestě jsme narazili na Království lesa, do kterého si také můžete zakoupit vstupenku, a děti se tam rozhodně zabaví na hodně dlouho. Je to nádherné lesní hřiště, kde děti uvidí např. i kozy a kůzlata, veverky a jejich mláďátka nebo dvojici puštíků. Koukněte SEM.

Kousek od centrálního parkoviště je také lanový park, dvě bobové dráhy a rybník, kde si můžete půjčit pruty a zkusit chytat ryby. My zkusili jak bobovou dráhu, tak rybaření a obojí mělo úspěch (jak u nás dospělých, tak u dětí). Bobové dráhy jsou tam dvě - jedna černá sportovní (na tu jsem neměla koule), a pak taková ta klasická, sedačková, rodinná. Tu jsme zkusili a paráda. 1 jízda/os vychází na 80Kč (děti do 3 let to mají gratis). A co se rybaření týká, tak porybný byl postarší bodrý chlapík, který nám vše vysvětlil, ukázal, se vším poradil a nevadilo mu, že ho naši kluci neustále zavalovali milionem dotazů :-D Měli jsme 2 pruty (naše) + na poslední cca hodinu jeden jeho prut pro chytání "na těžko". Byli jsme tam asi 4 hodiny :-D Já chytla malou rybku, a druhá se mi před vytažením vyvlíkla. Manžel dvě menší a zkušený porybný 3 kapry :-D A prosím pěkně, toto nás vyšlo na 300Kč. Paráda, že?

Další skvělou aktivitou byl Adventure minigolf, kam jsme tedy jeli autem, ale bylo to asi 3 minuty, takže pohoda. Krásně udržované 18ti jamkové hřiště je doplněno jezírkem se spoustou ryb a vypadá to tam opravdu nádherně. A minigolf bavil oba kluky (čemuž jsem zpočátku moc nevěřila). Oba to měli zdarma a cena za dospělého byla 180Kč. Kdyžtak mrkněte na FUN SPORT LIPNO.

Nemůžu se ale nezmínit o pláži (byť to na koupání fakt nebylo) a přilehlé marině. Pláž je moc pěkně udržovaná, čistá, s prostorem pro beach voleyball, dá se půjčit paddle board či šlapadla a není problém půjčit si loď a vyrazit plachtit. Před samotným přístavištěm je restaurace Marina a kavárna, kde jsme se také zastavili a dobře jsme udělali. Výborné jídlo, dětský koutek, výhled na vodu a lodě - za mě ideální stav. Já bych se na tu vodní plochu prostě mohla dívat hodiny a hodiny... Byli jsme v marině dvakrát a pokaždé za jiného počasí. Mraky sice taky měly něco do sebe, ale modrá obloha poslední den byla k nezaplacení. A ta čistá voda? Nedivím se, že je Lipno tak oblíbené! Kdyby nebyla zima, hned bych se šla vykoupat.

Musím říct, že mi Lipno svým způsobem učarovalo a mám myšlenky na to, že bych se tam ráda podívala i v "horké sezóně", protože to musí být prostě pecka! Jen tedy nevím, jestli ještě najdeme volný termín, protože už teď mívají dost vyprodáno. Ale co jsem se dívala na naše Korzo Lipno, tak se tam ještě něco najde! Jinak tím, že Lipno je vlastně placka, je to ideální i pro cyklo výlety (klidně i s dětmi). A kola se tam půjčují na každém rohu, tak je s sebou ani nemusíte vláčet :-) u pláže také najdete HOPSÁRIUM či Aquapark, takže se děti opravdu nudit nebudou. Mimo to je u pláže několik mini hřišť, takže nemusíte mít strach, že by se děti tlačily na jednom plácku. To tu nehrozí :-) Jinak po cestě z Lipna se klidně můžete stavit v nedalekém krásném Českém Krumlově, který stojí za to navštívit, nebo třeba zámek Hluboká s mini zoo a přilehlým parkem.

Tak co, láká vás to na Lipno? My jsme tam rozhodně nebyli naposled :-)

A ještě jednou vřelé díky Apartmánům KORZO LIPNO za krásné ubytování, skvělý servis a přátelskou atmosféru!

© 2017 MOMMY BLOG.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky